+31 (0)505 690 064 info@webheads.nl

Waarom een SSL-certificaat nu moet!

Voor een goedlopende website of webshop is het van belang dat de klant met een goed en veilig gevoel zijn persoonlijke gegevens bij u kan achterlaten. Dit geldt niet alleen voor betaalverkeer, maar natuurlijk ook voor persoonlijke gegevens die verzonden worden bij prijs opvragen of contactformulieren. Daarom is een SSL-certificaat erg aan te raden. Buiten dat het een wettelijke plicht is om als ondernemer een veilige uitwisseling van gegevens te waarborgen, zorgt dit ook voor een hogere plaats in de zoekresultaten.

Waarom het aanschaffen van een SSL-certificaat een goede investering is

Het beveiligen van een website met een SSL-certificaat heeft verschillende voordelen:

 • Het is zichtbaar voor alle website bezoekers door het kenmerkende HTTPS aan het slotje in de URL balk van de browser;
 • Het creëert klant vertrouwen;
 • Het zorgt voor hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines.

Wat is het SSL-certificaat?

Het SSL-certificaat op uw website zorgt ervoor dat alle gegevensuitwisselingen tussen de website bezoekers en de website beveiligd wordt door middel van een “geëncrypteerde” verbinding. Dit certificaat is gemakkelijk te herkennen aan het slotje voor de URL. Ook ziet u https:// voor desbetreffend domeinnaam.

Dit slotje geeft aan dat de website betrouwbaar is waardoor bezoekers van de website weten dat hun persoonsgegevens alleen bij de eigenaar van de website terecht komen en niet dat deze niet via een omweg daar terecht komen. Echter zijn nog lang niet alle websites beveiligd.

SSL certificaten Deventer

Authenticatie

Als eigenaar van uw website, wilt u verzekert zijn dat alle gegevens veilig naar uw eigen server worden verstuurd en niet dat de gegevens om lopen via een “illegale” server. Met het SSL-certificaat word ook de server gecontroleerd of deze aan de veiligheid eisen voldoen.

De reden hiervoor is dat bezoekers van uw website deze gegevens ook kunnen zien en zo beslissen of ze hun gegevens willen delen met u. Dit is allemaal deel van de buyer journey, u wilt hun vertrouwen winnen.

Het betalingsverkeer beveiligen

Om online betalingen door te kunnen voeren, eisen de creditcard organisaties vaak een 128-bit encryptie op uw website. Dit is allemaal onderdeel van de SSL verbinding.

Google

Ook voor de grootste zoekmachine wordt dit steeds belangrijker. Het gaat invloed hebben voor de vindbaarheid van uw website. Google heeft de kreet: “ HTTPS everywhere”. Uiteindelijk wil Google dat bija alle websites de stap van HTTP naar HTTPS maken.  Geen enkele websitebeheerder is verplicht om HTTPS te gebruiken. Het is uiteraard uw eigen keuze, maar natuurlijk wel het beste voor de bezoekers. Goed beveiligde websites krijgen een beloning van Google. Ze krijgen namelijk een betere plek in de zoekresultaten. Des te meer reden om zo snel mogelijk HTTPS te installeren op uw website!

Cases

Coachplaats platform

Avonturenpark Hellendoorn

Corporate website Summery Cosmedical Group

Oad Groepsreizen

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bel ons, stuur een e-mail, of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

+31 (0)50 569 0064 info@webheads.nl

  Maak direct een afspraak

  We helpen je graag verder.

  +31 (0)505 690 064
  info@webheads.nl