Creative minds for online solutions
Waarom een SSL-certificaat nu moet!

Waarom een SSL-certificaat nu moet!

Voor een goedlopende website of webshop is het van belang dat de klant met een goed en veilig gevoel zijn persoonlijke gegevens bij u kan achterlaten. Dit geldt niet alleen voor betaalverkeer, maar natuurlijk ook voor persoonlijke gegevens die verzonden worden bij prijs opvragen of contactformulieren. Daarom is een SSL-certificaat erg aan te raden. Buiten dat het een wettelijke plicht is om als ondernemer een veilige uitwisseling van gegevens te waarborgen, zorgt dit ook voor een hogere plaats in de zoekresultaten.

Waarom het aanschaffen van een SSL-certificaat een goede investering is

Het beveiligen van een website met een SSL-certificaat heeft verschillende voordelen:

Wat is het SSL-certificaat?

Het SSL-certificaat op uw website zorgt ervoor dat alle gegevensuitwisselingen tussen de website bezoekers en de website beveiligd wordt door middel van een “geëncrypteerde” verbinding. Dit certificaat is gemakkelijk te herkennen aan het slotje voor de URL. Ook ziet u https:// voor desbetreffend domeinnaam.

Dit slotje geeft aan dat de website betrouwbaar is waardoor bezoekers van de website weten dat hun persoonsgegevens alleen bij de eigenaar van de website terecht komen en niet dat deze niet via een omweg daar terecht komen. Echter zijn nog lang niet alle websites beveiligd.

SSL certificaten Deventer

Authenticatie

Als eigenaar van uw website, wilt u verzekert zijn dat alle gegevens veilig naar uw eigen server worden verstuurd en niet dat de gegevens om lopen via een “illegale” server. Met het SSL-certificaat word ook de server gecontroleerd of deze aan de veiligheid eisen voldoen.

De reden hiervoor is dat bezoekers van uw website deze gegevens ook kunnen zien en zo beslissen of ze hun gegevens willen delen met u. Dit is allemaal deel van de buyer journey, u wilt hun vertrouwen winnen.

Het betalingsverkeer beveiligen

Om online betalingen door te kunnen voeren, eisen de creditcard organisaties vaak een 128-bit encryptie op uw website. Dit is allemaal onderdeel van de SSL verbinding.

Google

Ook voor de grootste zoekmachine wordt dit steeds belangrijker. Het gaat invloed hebben voor de vindbaarheid van uw website. Google heeft de kreet: “ HTTPS everywhere”. Uiteindelijk wil Google dat bija alle websites de stap van HTTP naar HTTPS maken.  Geen enkele websitebeheerder is verplicht om HTTPS te gebruiken. Het is uiteraard uw eigen keuze, maar natuurlijk wel het beste voor de bezoekers. Goed beveiligde websites krijgen een beloning van Google. Ze krijgen namelijk een betere plek in de zoekresultaten. Des te meer reden om zo snel mogelijk HTTPS te installeren op uw website!

Webshops - (
  • https certificaat
  • SSL-certificaat
  • veilige website
)

Gepubliceerd op 14-12-2017

Uw website beveiligen met een SSL certificaat?

Uw website beveiligen met een SSL certificaat?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een SSL-certificaat voor uw eigen website of webshop? Neem dan geust contact met ons op

Contact

Koffie, Thee of toch een Biertje?

Nader kennis maken en even lekker brainstormen over je huisstijl, website, webshop
of maatwerk applicatie? We staan overal voor open en denken graag met je mee!

Koffie en thee wordt vers gezet, fris en bier liggen koud. En komt het
overdag niet uit, dan spreken we 's avonds af!

Neem contact met ons op