Creative minds for online solutions
Google AMP

Google AMP

Een prettige surf ervaring is iets dat we allemaal erg waarderen. Goed gebouwde websites scoren beter en behalen hoger resultaat.
De laadsnelheid van een website is één van de belangrijke elementen voor een mobiele website.
Google wil bedrijven graag helpen en heeft hier voor een open source, Google AMP, op de markt gebracht.

Wat zijn Google Accelerated Mobile Pages?

Google AMP staat voor Google Accelerated Pages en het is een nieuwe webstandaard dat het laden van mobiele webpagina’s extreem versnelt. Deze techniek is opgebouwd uit drie onderdelen:

Het AMP HTML bevat een set met vooraf ingebouwde tags, AMP JS zorgt ervoor dat alle externe javascripts tegelijk worden ingeladen waardoor alles sneller laadt.

Google AMP Webheads Deventer

Als eerste wordt de content van de pagina ingeladen en daarna pas alle trackingcodes. De AMP cache bent u niet verplicht te gebruiken, maar het zorgt ervoor dat alle pagina’s van uw site bij Google worden opgeslagen, waardoor deze sneller laden.

Bekijk hier onder wat Google er zelf van zegt:

Wanneer bent u toe aan Google AMP?

Wij bij Webheads raden aan om eerst te gaan kijken in Google Analytics en om te zien hoeveel procent van de bezoekers uw website bezoekt op een mobiel apparaat. Er zit een stijgende lijn in het aantal mensen dat mobiele apparaten gebruiken om dingen op het internet te doen. Voor deze bezoekers kunt u een snellere site aanbieden door AMP te gebruiken.

Voor websites die regelmatig content delen, denk bijvoorbeeld aan blogposts en sociale statussen, is deze tool erg geschikt. Deze updates worden sneller geïndexeerd door Google en worden eerder weergegeven door Google.

De voor- en nadelen

Tot op heden gebruikt Google AMP meer voor nieuwssites, maar zoals al eerder heeft gelezen, websites die regelmatig nieuwe content plaatsen, hebben ook baat bij Google AMP.

Wil u ook een snellere website, content die snel geïndexeerd wordt is en natuurlijk het meegaan met de nieuwste technieken?

Webdesign - (
  • amp Google
  • AMP seo
  • amp website
)

Gepubliceerd op 09-11-2017

Vragen over AMP?

Vragen over AMP?

Als u  hier vragen over heeft of benieuwd bent naar wat dit voor invloed heeft op uw (mobiele) website, voel je vrij om contact met ons op te nemen. We helpen graag!

Koffie, Thee of toch een Biertje?

Nader kennis maken en even lekker brainstormen over je huisstijl, website, webshop
of maatwerk applicatie? We staan overal voor open en denken graag met je mee!

Koffie en thee wordt vers gezet, fris en bier liggen koud. En komt het
overdag niet uit, dan spreken we 's avonds af!

Neem contact met ons op