+31 (0)505 690 064 info@webheads.nl

Wat is Black Hat SEO?

Binnen de wereld van SEO – Search Engine Optimalisation (zoekmachine optimalisatie) – wordt er veel gesproken over ‘White Hat’ en ‘Black Hat’. De scheiding tussen beiden is echter niet zo zwart wit als de termen doen overkomen.

Wat is black hat SEO

Black hat SEO

Black Hat SEO staat vrijwel voor alles wat volgens de richtlijnen van zoekmachines niet mag, maar toch goede resultaten oplevert met betrekking tot website ranking. Zoekmachines zitten niet stil en zijn gaandeweg de jaren beter geworden in het detecteren van deze negatieve technieken. Het omvat zeer riskante manieren om een website goed te laten ranken, het is niet duurzaam maar het kan wél veel resultaat opleveren.

Bij het gebruiken van de zogeheten Black Hat werkzaamheden is het niet de vraag of u gestraft gaat worden, maar wanneer. Vroeg of laat zullen zoekmachines uw werkzaamheden detecteren en wacht u een boete.

Onderstaand somden wij enkele (verouderde) Black Hat technieken op:

Betaalde links

De mogelijkheid om links te kopen bij diverse websites bestaat. Maar.. dit is niet wat u wil en óók tevens niet de bedoeling. Google streeft ernaar dat juist u uw autoriteit verdiend en niet (in)koopt. Google verwacht onder andere dat dat deze links juist om die reden een no-follow-tag meekrijgen.

Een advertorial is hét perfecte voorbeeld van een betaalde of gesponsorde link. Voorheen waren er verschillende websites die links plaatsten tegen betaling, dat gebeurt nu een stuk minder. Zie onderstaande video van Matt Cuts, voormalig hoofd van het web-spam-team bij Google.

Spam comments

Dit onderwerp is iets wat vrijwel niemand ontgaat. Die specifieke reacties die niéts toevoegen, mogelijk geschreven in een andere taal en met een linkje naar een bepaalde website. Dit wordt ook wel linkspam genoemd. Ondanks het om no-follow-links gaat, is deze techniek veelvoudig toegepast om een betere positionering te krijgen in zoekmachines.

Article spinning

Deze techniek betreft een oudere techniek, echter is het een tool die u nog steeds tegen kan komen. Deze tool, article spinning, werkt op basis van aangeleverde tekst. De tool zal deze tekst ‘spinnen’ om unieke teksten mét de juiste zoekwoorden te genereren.

Cloaking

Bij cloaking hebben we het over een techniek waarbij u de ‘spider van zoekmachines’ andere content laat ‘crawlen’ dan de content die de gebruiker ziet. Feitelijk is het een mogelijkheid om de ‘spiders’ van de zoekmachines voor de gek te houden.

Keyword stuffing

Zoals het woord stuffing al zegt: bij keyword stuffing worden desbtreffende pagina’s ‘volgepropt’ met één of meerdere zoekwoorden. Doordat er overmatig gebruik wordt gemaakt van deze zoekwoorden, leest u de pagina niet meer op een natuurlijke manier. Als we terug in de tijd gaan, zien we dat zoekwoorden ook weleens als onzichtbare tekst op de pagina werd gezet.

Webheads Deventer black hat seo

Linkfarm

Een linkfarm is een netwerk bestaande uit een groot aantal websites. Een linkfarm is opgezet met het doel om de rakings van één of meerdere websites in zoekmachines te verbeteren. De website linken naar en met elkaar en beïnvloeden via deze weg het algoritme van zoekmachines. Deze vorm van linkbuilding kan resulteren in een betere vindbaarheid.

Negatieve SEO

Als we praten over negatieve SEO, dan hebben we het over het feit dat een ‘black hatter’ het gemunt heeft op een van zijn concurrenten. De betreffende ‘black hatter’ overspoelt hem of haar met slechte backlinks, zodat de concurrent in ranking daalt.

Blijf ver weg van de ‘Black Hat’ methodes

Wij raden elke vorm van Black Hat SEO af. Zoekmachines worden slimmer en slimmer en zullen sneller en beter zijn in het opsporen van deze praktijken. Wanneer u wordt geconfronteerd met het feit dat u een of meerdere van deze ‘Black Hat’ technieken heeft gebruikt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw webshop of website. Probeer altijd binnen de richtlijnen van zoekmachines te blijven.

Cases

Oad Kennisbank

Webshop Soopl

Viatore

Coachplaats platform

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bel ons, stuur een e-mail, of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

+31 (0)50 569 0064 info@webheads.nl

    Maak direct een afspraak

    We helpen je graag verder.

    +31 (0)505 690 064
    info@webheads.nl