+31 (0)505 690 064 info@webheads.nl

SEO tips voor aankomend jaar

De nieuwste SEO voor 2018 zijn nu al belangrijk. Ondanks het feit dat we nog enkele maanden te gaan hebben voordat we het nieuwe jaar in kunnen luiden. Lijkt nog ver weg, maar voor we het door hebben is het januari. Trends zijn van belang om op tijd mee aan de slag te gaan. Dit is natuurlijk ook van belang voor de SEO trends voor 2018. Door hier op tijd aan te beginnen kunt u optimaal profiteren van deze trends voor het aankomende jaar.

De 7 meest belangrijke SEO elementen voor 2018

Verschillen deze SEO trends van 2018 nou erg veel met de SEO trends van 2017? Persoonlijk vinden wij van niet. Maar, er zijn altijd wel enkele punten waar u in 2018 meer rekening mee moet gaan houden dan. Search engine optimization verandert elk jaar. Het is nog niet zo lang geleden dat het mogelijk was om goed te scoren door woorden simpelweg 100x te herhalen. Vandaag de dag is dit vrijwel nutteloos.  De shift is compleet verandert, Google verandert, de consument verandert, het is dus van belang dat u meegaat met deze veranderingen.

Hierbij ons lijstje met de 7 belangrijkste SEO elementen 2018:

 • Rijke visuals;
 • Meer backlinks en interne links;
 • Voice search wordt steeds belangrijker;
 • Branding activiteiten;
 • Meer activiteit op sociale platformen
 • Mobiele snelheid
 • Evergreen SEO content

Rijke visuals

We hebben dit jaar gezien dat het effect van visuals steeds groter is geworden. Aankomend jaar zal dit nog een grotere rol gaan spelen. We moeten meer laten zien en dit moet gebeuren op verschillende manieren. Het lijkt er op dat infographics in deze categorie van SEO trends 2018 het belangrijkste te zijn. Het is niet eenvoudig om  betere en rijkere visuals te maken, maar als u succesvol wilt zijn kunt u er straks eigenlijk niet meer omheen.

Meer backlinks en interne links

Inkomende links worden ook wel backlinks genoemd, deze worden steeds belangrijker. Het is al enkele jaren bekend dat linkbuilding een belangrijke rol speelt in SEO. Interne links zijn makkelijk te verkrijgen, maar backlinks daar in tegen zijn wat lastige. Wij raden u uiteraard aan om deze backlinks niet te kopen. Het belang van links ruilen is eigenlijk dat er een samenwerking “gespot” wordt. Wilt u meer backlinks krijgen? Dan kunt u bijvoorbeeld gastblogs schrijven.

Voice search wordt steeds belangrijker

Misschien praat u tegen uw smartphone, ik doe het persoonlijk wel. Waarom typen als het ook mogelijk is om ertegen te praten? We zien een sterk tendens dat er sterker ingespeeld moet worden op Voice Search. Gesproken zoekopdrachten zijn anders dan uitgeschreven zoekopdrachten.

– Geschreven opdracht: Restaurants in Deventer
– Gesproken: Ik zoek een restaurant in Deventer
– Geschreven zoekopdracht: Vakantie Amerika
– Gesproken: Ik zoek hotels in Amerika

Deze verschillen zijn niet groot, maar wel groot genoeg om SEO net even anders aan te pakken. Gesproken zoekopdrachten gaan toenemen en geschreven zoekopdrachten gaan afnemen. Voor gesproken opdrachten wordt tot nu toe het meest gebruik gemaakt van Cortana, Google Now en uiteraard ook Siri.

Branding activiteiten

Branding is eigenlijk het versterken van de online aanwezigheid van uw bedrijf of merk. Nu komt u er misschien nog wel goed vanaf, maar voor 2018 gaat dit een vele grotere rol aannemen voor de SEO score. Voor branding is niet altijd een groot budget nodig. Frankwatching gaf een paar jaar geleden al handige tips.

Meer activiteit op sociale platformen

Wat u tot nu toe heeft gelezen heeft een direct effect. Toch zijn er ook enkele zaken die een meer indirect effect hebben, zoals social media. We zien dat social media activiteit namelijk nog harde groeien voor de SEO tips. Mensen en zeer waarschijnlijk ook uw doelgroep “leven” op social media en hierop moet ingespeeld worden.

Mobiele snelheid

Sinds 2015 zien we een groeiende trend in dat meer en meer zoekopdrachten via mobiele apparaten gedaan wordt. Het is dan ook al enkele jaren belangrijk te zorgen voor een responsive website. De website moet goed werken op mobiele apparaten, zoals smartphones maar ook tablets. Google heeft een hekel aan langzame mobiele websites en heeft daarom AMP ontwikkelt (Accelerated Mobile Pages). Hierdoor worden websites tot wel 4x sneller geladen en hierdoor wordt er tot wel 10x minder gegevens gebruikt. Het hebben van AMP valt onder de SEO tips voor 2018 met een indirect effect.

Evergreen content

Het maken van content ontbreekt uiteraard niet in dit lijstje voor aankomend jaar. Dat relevante content maken een belangrijk is is niets nieuws. Een van de belangrijkste zaken in deze categorie is het publiceren van Evergreen SEO content, dit is content dat voor een langere tijd voor u blijft werken.

 

Seo tips 2018 deventer

Cases

Coachplaats platform

Viatore

Oad Groepsreizen

Webshop Soopl

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bel ons, stuur een e-mail, of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

+31 (0)50 569 0064 info@webheads.nl

  Maak direct een afspraak

  We helpen je graag verder.

  +31 (0)505 690 064
  info@webheads.nl