Creative minds for online solutions
Webheads en Design Sprint

Webheads en Design Sprint

Het is iets herkenbaars, die eindeloze besluitvormingstrajecten. Bij Webheads in Deventer maken wij gebruik van Design Sprints om daar een einde aan te maken. Door intensief met elkaar samen te werken maken wij hier korte metten mee.

Wat is Design Sprint?

Het is het proces voor het beantwoorden van kritische vragen van uw project en dat allemaal in maar vijf dagen. Maar hoe is dat mogelijk? Door de juiste combinatie van designers, het maken van prototypes en het testen van ideeën met de gebruikers.

Het proces is bedacht door een Amerikaans bedrijf in combinatie met de Standford University. Het complete proces is gebaseerd op agile product development en de design thinking-methode. Google heeft dit verpakt tot een geteste versie dat elk en ieder team kan gebruiken.

De hele sprint is opgebouwd uit vijf verschillende fases. Elke fase heeft zo z’n getimede opdrachten. Uiteraard word het grootste probleem als eerste getackeld en zo werken we naar de kleinere problemen, om zo alles mooi in kaart te brengen. Tijdsdruk stimuleert creativiteit en het zorgt voor urgentie.

Het proces is ideaal voor bedrijven die het volgende doen:

Wanneer Design Sprint te gebruiken?

Wanneer Design Sprint niet te gebruiken?

Wat is het einddoel van Design Sprint?

Webheads Deventer en Google Design Sprint

Wat heeft u allemaal nodig voor Design Sprint?

Goede voorbereiding is het halve werk, dit project staat of valt als dit niet goed gebeurd. Denk aan de juiste mensen op het juiste onderwerp te zetten, structuur aan te brengen in activiteiten en natuurlijk afleiding te vermijden. Doet u dit goed, dan krijgt u snel resultaat.

Het proces

Tijd

Ruimte

Team

Elke dag één fase

Het loopt niet allemaal door elkaar heen, het is een gestructureerd proces. Elke dag worden er topics afgestreept. Het begint bij:

Het zou ideaal zijn om elke dag een fase af te ronden, het geeft genoeg noodzaak om gefocust te kunnen blijven en hierdoor bent u niet helemaal gesloopt na deze week.

Duidelijkheid

Het voordeel van Design Sprint is dat u meteen inzicht en resultaat heeft binnen een week. Nadat het is gevalideerd, weet u meteen of het idee wel of niet voldoet aan de wensen. Dit brengt meteen duidelijkheid in het geheel en of u op de juiste weg zit voor het productidee.
Dit proces levert geen compleet product op, maar u gaat met een hoge vaart door de grootte van de probleemstelling. Alles wat u deze dagen heeft gemaakt, zoals een storyboard of een prototype kunnen natuurlijk nog door ontwikkelt worden, dit omdat u al weet dat het is aangeslagen bij de doelgroep.

Hoe ervaart Webheads Design Sprint?

Tom Nalis, de commercieel directeur van Webheads zegt het volgende over Design Sprint:

“Het kunnen denken als de eindgebruiker, de verschillende takken van sport aan tafel te hebben die gaan over het maken van desbetreffende producten en het samenwerken als een team een taak zorgt voor overeenstemming tijdens de verschillende fases. Door het implementeren van dit proces, oftewel het problematisch denken van groot naar kleinere onderdelen,  zorgt dat wij met ons team veel efficiënter kunnen werken.”

Design - (
  • design sprint
  • google design sprint
  • procesoptimalisatie
)

Gepubliceerd op 21-12-2017

Koffie, Thee of toch een Biertje?

Nader kennis maken en even lekker brainstormen over je huisstijl, website, webshop
of maatwerk applicatie? We staan overal voor open en denken graag met je mee!

Koffie en thee wordt vers gezet, fris en bier liggen koud. En komt het
overdag niet uit, dan spreken we 's avonds af!

Neem contact met ons op