Creative minds for online solutions
Het kiezen van de juiste kleuren voor uw website

Het kiezen van de juiste kleuren voor uw website

We weten allemaal hoe belangrijk kleuren zijn in het dagelijks leven. Het verbind onderdelen met mekaar, zo dus ook voor uw website. Bij Webheads overleggen wij met de klant en tekenen we de verschillende modellen van de website met andere kleuren, onze grafisch designer erkent ook dat een website niet alleen afhankelijk is van tekst en ruimte, maar het juiste kleur gebruik is de hoofdmoot.  Het kiezen van het juiste kleurenpallet kan bezoekers omzetten in klanten.

When it comes to data visualization, color is especially important. The color scheme sets the tone of the imagery and each color serves to represent a unique piece of information.
Hubspot

Warme tinten

Rood, geel en oranje tinten maken gevoelens van energie los. Afhankelijk van wat uw product is, kleurgebruik kan een gevoel geven van plezier of zakelijk. Diepere tinten zoals goud, geven uw website een afgemaakt gevoel. Rood tinten zijn stimulerend. U moet in het achterhoofd houden dat warmere kleuren op een meer strategische manier gebruik kunnen worden, natuurlijk ook niet teveel want rood staat ook voor gevaar en angst.

Warme kleur tinten zijn geweldig om te gebruiken in:

The colors you use on your website can elicit different emotional reactions from people. Years of research has proven that each color has associations with certain feelings and can create a mood.”Codrops- Color and Emotion: What Does Each Hue Mean?

Koude tinten

Blauw, groen en paars tinten geven over het algemeen een rustig gevoel. Wanneer u deze kleuren gebruikt als hoofdmoot in uw website geeft het een gevoel af van natuur. Paars tinten hebben twee betekenissen, relaxing en een stimulerend gevoel. Groene tinten word steeds meer gebruikt in de milieu bewust omgeving.

Koude kleuren worden zijn geweldig om te gebruiken in:

Neutrale tinten

Zwart, wit en bruintinten kunnen allemaal gebruikt worden om gevoelens los te maken. De zwarttinten kunnen van high-end tot net over de rand gaan, het laat power en durf te laten zien. Wit word gezien als een kleur dat netheid, strakheid, kan heel erg modern zijn en minimalistisch mits juist gebruikt. Bruin word als professioneel en verfijnd gezien. Neutrale kleuren zijn meer dan geschikte primaire kleuren gezien, deze kunnen aangevuld worden door warme en koude kleuren.

Neutrale kleuren geven een professioneel gevoel en zijn een goede match met:

Belang van kleuren website Webheads Deventer

Design - (
  • Briefpapier
  • Grafisch
  • Huisstijl
  • Logo
  • Webshop
  • Website
)

Gepubliceerd op 21-09-2017

Vragen?

Vragen?

Het herkennen van de kleuren is een van de eerste stappen en niet voor iedereen weggelegd. Mocht u meer vragen hebben gekregen of puur uit interesse neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Koffie, Thee of toch een Biertje?

Nader kennis maken en even lekker brainstormen over je huisstijl, website, webshop
of maatwerk applicatie? We staan overal voor open en denken graag met je mee!

Koffie en thee wordt vers gezet, fris en bier liggen koud. En komt het
overdag niet uit, dan spreken we 's avonds af!

Neem contact met ons op