+31 (0)505 690 064 info@webheads.nl

Oad

Offerte-calculator en succesvolle online marketing

Case gegevens

We hebben een mooie offerte-calculator gemaakt voor Oadbus. Hiermee kan gemakkelijk een offerte op maat worden aangevraagd voor groepsvervoer. Ook hebben we online geadverteerd met Google Ads. Met een conversiepercentage boven de 5% was dit een succesvolle campagne.

Online campagne voor Oadbus.nl

Voor Oadbus.nl hebben we in 2017 en 2018 een deel van de online marketing gedaan. We hebben ons voor deze klant gericht op Google. Zowel Google Search als Google Display zijn ingezet in de campagne.

Google Search

Onze Google Searchcampagne heeft zich met name gericht op non-branded zoekwoorden. Omdat Oad een bekend merk is wordt het goed gevonden op de eigen naam. Wij adverteerden voor een onderdeel van Oad, namelijk Oadbus.nl. Deze website is gespecialiseerd in groepsvervoer en biedt op de website de mogelijkheid om een gepersonaliseerde offerte aan te vragen voor busreizen met chauffeur in heel Europa voor groepen vanaf 8 personen. Een van de belangrijkste zoektermen was dus bus huren.

Uitsluitingszoekwoorden

De uitsluitingszoekwoordenlijst was in deze campagne ook erg belangrijk. We wilden niet gevonden worden op termen als zonder chauffeur, verhuisbus, taxibus, x persoonsbus, etc. Deze termen werden dus uitgesloten. We checkten regelmatig de daadwerkelijk gebruikte zoektermen, zodat we erachter konden komen of er nog meer zoektermen waren die we wilden uitsluiten.

Google Displaycampagne

Voor de Display-campagne hebben we HTML-5 banners gemaakt. Deze werden geĆ¼pload naar Google en werden vertoond aan mensen die langer dan 30 seconden op de website waren geweest, maar geen offerte hadden aangevraagd. Onze eigen IP-adressen en die van de klant werden hierbij uiteraard uitgesloten.

Optimalisatie

Gedurende de campagne werd het conversiepercentage steeds beter. We begonnen rond de 1% en aan het eind van de campagne was dat rond de 5% (voor de gehele campagne). De beste advertentie scoorde een conversiepercentage van 18%. Deze resultaten werden bereikt door continu monitoren en optimaliseren van de campagnes. Welke zoekwoorden converteren goed, welke advertenties werken goed (en welke niet)? Minder goed lopende advertenties zetten we altijd uit en we maken nieuwe advertenties gebaseerd op de goed lopende advertenties. Ook is de zoekwoordenlijst zoals eerder besproken continu bijgewerkt.

Toestemming gebruik handelsmerk

Wat je overigens goed moet beseffen als je adverteert voor een groot (handels)merk is dat Google toestemming nodig heeft van de klant. Zo weet Google dat het ok is dat jij voor de website adverteert. Oad heeft in dit geval een machtigingsformulier opgestuurd naar Google om aan te geven dat ze akkoord zijn dat Webheads met het bijbehorende advertentieaccount de advertenties maakt met daarin de merknaam Oad.

Cases

Corporate website Summery Cosmedical Group

Coachplaats platform

Corporate website Polteq

Avonturenpark Hellendoorn

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bel ons, stuur een e-mail, of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

+31 (0)50 569 0064 info@webheads.nl

    Maak direct een afspraak

    We helpen je graag verder.

    +31 (0)505 690 064
    info@webheads.nl